Pályázatok

CNC maró megmunkálóközpont beszerzése az Etalon Alfa Kft. székhelyén

Kedvezményezett neve:ETALON ALFA Kft.
A projekt címe:CNC maró megmunkálóközpont beszerzése az Etalon Alfa Kft. székhelyén
A szerződött támogatás összege:12 000 000 Ft
A szerződött kölcsön összege:28 232 352 Ft
A támogatás mértéke (%-ban):42,504429 %
A projekt tervezett befejezési dátuma:2021.12.31
Projekt azonosító száma:GINOP-1.2.8-20-2020-03018

A projekt tartalmának bemutatása:

A gyártás során a legnagyobb nehézség jelenleg az alkatrészek fúrása és marása, melyet a mai napig teljesen manuálisan végeznek. Kézi mérőeszközök segítségével rajzolják a pozíciókat az alkatrészre, majd munkálják meg azokat manuális/hagyományos gépeken. Ez a folyamat nagyon lassú és a hibázási lehetőség is magas. Valamint az elérhető pontosság sem megfelelő a mai kor szellemében. A megvásárolni kívánt eszköz ezeket a műveleteket automata módon, nagy pontossággal, hiba nélkül végzi el és az alkatrészeket készre munkálja. Jelenleg a gyártás idejének 50%-át a manuális mérés és a rajzolás teszi ki, mely a gép vásárlásával teljesen megszűnne, valamint maga a gyártás folyamata is gyorsulna. Azonos idő alatt körülbelül 75%-kal több alkatrész lenne legyártható. Ezzel lehetőség nyílna új termékek lefejlesztésére és gyártására. Az eszközzel gyártható alkatrészek a cégen belüli gyártás első lépését képezik, az itt legyártott alkatrészek kerülnek tovább hegesztésre, festésre és összeszerelésre. Jelenleg azonban elértük a korlátainkat és a gyártás további résztvevői rendszeresen ezekre az alkatrészekre várnak. Tehát az eszköz beszerzésével nem csak az első műveletnél érhető el bővülés, hanem a teljes gyártási folyamatban. A berendezés hatékony üzemeltetéséhez a vállalatnál legalább 2 főre lesz szükség: egy képzett gépi forgácsolóra, aki biztosítja a szakmai hátteret és tapasztalatával támogatja a szoftveres programozást, karbantartja és kiszolgálja a berendezést. Valamint egy magasan kvalifikált gépészmérnökre, aki a programokat megírja, koordinálj a gyártást a berendezésen, valamint a minőségbiztosítást is felügyeli.

 

Az ETALON ALFA Kft. komplex kapacitásbővítő fejlesztése

Kedvezményezett neve:ETALON ALFA Kft.
A projekt címe:Az ETALON ALFA Kft. komplex kapacitásbővítő fejlesztése
A szerződött támogatás összege:24 943 449 Ft
A szerződött kölcsön összege:49 886 900 Ft
A támogatás mértéke (%-ban):29,999999 %
A kölcsön mértéke (%-ban):60,000000 %
A projekt tervezett befejezési dátuma:2021.05.29
Projekt azonosító száma:GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00967


A projekt tartalmának bemutatása:

Cégünk, az eddigi függőleges lapszabász gépek tervezésével, gyártásával, forgalmazásával, kiemelkedő és egyedi helyet képvisel úgy Magyarországon, mint Kelet Európában. Ezen gépek felhasználási területe elsősorban a faipar, fémipar. Gépeink telepítését, az elhasználódott alkatrészek cseréjét saját szervizben, plusz szolgáltatásként végezzük. Piaci pozíciónk kiemelkedő, hiszen ilyen függőleges lapszabász gépet Kelet Európában csak mi gyártunk. Mára már elmondhatjuk, hogy Ecuadortól Malajziáig több országban vannak ETALON lapszabász gépet használó, elégedett vevőink. Az értékesítés belföldön közvetlenül, külföldön viszonteladók révén történik. Folyamatosan figyelve a belföldi, külföldi igényeket, már 2 éve elkezdtük egy újabb, fejlettebb technológián alapuló lapszabász gép fejlesztését. Felkészültünk az új CNC vezérlésű, Tábla Felosztó gép (különböző méretben és típusban történő) gyártására. Már vannak megrendelések az új gépekre, melyeket ezen komplex beruházás megvalósítása nélkül, nem tudunk kiszolgálni. Szerződött külföldi viszonteladóink már várják, hogy mikor kezdhetik el a forgalmazást. Ennek elengedhetetlen feltétele, üzemi terünk jelentős növelése, különben nem férünk el a meglévő függőleges lapszabász gépek gyártása mellett, az új termékek (CNC vezérlésű Tábla Felosztó gépek) gyártásával.
Gyártási kapacitásunk bővítése szükségessé teszi új gépek beszerzését:

  • híddaru (a gyártott gépek és részegységeik üzemen belüli mozgatására)
  • fényező-szárító kabin (a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak megfelelően tudjuk majd gépeink alkatrészeit felület kezelni)
  • hegesztőgép (szükségünk lesz nagy teljesítményű, ipari gépre, mellyel több műszakban is dolgozhatunk folyamatosan)
  • targonca (amit a híddaruval nem tudunk mozgatni a gyártási folyamaton, üzemen belül, kívül kamionra rakodásra)
  • géptervező szoftver (gyártott gépeink alkatrészeinek tervezésére, műszaki rajzaira, használati/kezelési utasításainak az elkészítésére)

Kapacitásbővítő gépberuházásaink, és az új termék bevezetése szükségessé teszik, üzemi épületünk kibővítését 497,5 nm nettó alapterülettel. Meglévő üzemünkhöz hozzáépítve, a beruházást követően egy 801,61 nm üzemi térrel rendelkezünk majd, mely hosszútávon tudja, termékfejlesztéseinket, a gyártást szolgálni.
Alkalmazott technológiáinkkal (meglévő és az új), az üzembővítéssel egységet képezve, nem csak növelni, de optimalizálni is tudjuk a gyártási folyamatot. Beruházásunkat az indokolja, hogy termékfejlesztésünknek köszönhetően vevőkörünket nemzetközi szinten bővíteni tudjuk. Ezáltal a releváns piacon elfoglalt pozíciónk erősödik majd, jövedelemtermelő képességünk, üzleti eredményünk növekedni tud, hiszen gyártó kapacitásunkat évi 10 db.-ról, min. évi 30 db.-ra tudjuk emelni. Árbevételünk két éven belül megduplázódik. Létszámunk bővül és átstrukturálódik majd, hiszen a beruházás hatására áttérünk a 2 műszakos munkarendbe, a gyártásban, szervizben kell plusz munkaerő.

 

<
Európai Regionális Fejlesztési Alap