Etalon vákuumos emelő

Egy modern lapszabászat elengedhetetlen gépe a vákuumos felrakó készülék. Gyors, könnyű és sérülésmentes anyagmozgatás. A forradalmi vákuumtömlős technológiának köszönhetően egy szivattyú végzi az emelést és a megfogást is.

Etalon bemutató film

NÉZZE MEG GÉPÜNKET MŰKÖDÉS KÖZBEN

A gép tulajdonságai

Egy modern lapszabászat elengedhetetlen gépe a vákuumos felrakó készülék. Gyors, könnyű és sérülésmentes anyagmozgatás. A forradalmi vákuumtömlős technológiának köszönhetően egy szivattyú végzi az emelést és a megfogást is.

Jelentős költségtöbbletet jelenthet, ha az anyagmozgatás emberi erővel történik. Ugyanis a bútorlap méreteiből és tömegéből kifolyóan két ember szükséges a művelethez. Ahhoz, hogy a szabászgép üzemeltetéséhez ténylegesen elegendő legyen egy ember, egy felrakó készüléket kell telepíteni a gép mellé. A legjobb megoldás erre az ETALON vákuumtömlős táblafelrakó készüléke. A vákuumtömlős emelő biztonságos és költséghatékony módja az alapanyag mozgatásának. Kényes és értékes anyagok is sérülésmentesen mozgathatók anélkül, hogy egymáson csúsznának a táblásított termékek – ez a sérülések és karcolások leggyakoribb formája.

A vákuumtömlős emelő nagy előnye, hogy az emelést és a megfogást is az oszlopon elhelyezett nagy teljesítményű vákuumszivattyú végzi. Ebből következik, hogy az emelés gyors (valamint fokozatmentesen állítható) és az  eszközzel megfogható anyagok listája széles:

 • Bútorlap
 • OSB lap
 • MDF lap
 • Műanyag lemezek
 • Fémlemezek
 • speciális megfogópapuccsal egyedi termékek is emelhetőek

Mivel a vákuumellátást a szivattyú végzi, nincs szükség sűrített levegő ellátásra! Kivételt képez ez alól az az eset, amikor a vásárló a táblát nem csak vízszintesen, hanem függőleges pozícióban is szeretné mozgatni. Az emelő billenthető változatban is rendelhető! – a billentés nyomógombbal a kezelőkarról irányítható.

Az eszköz két részből épül fel:

 1. Daruszerkezet: A daru kialakítás többféleképpen képzelhető el: oszlopos, fali konzolos vagy egyedi. Kiválasztása a műhely kialakításától és a táblafelosztó gép (vagy egyéb gép) elhelyezésétől függ. A darukar hossza szintén opcionálisan választható, akár 6 méter hosszig!
 2. Vákuumtömlős megfogó: A vákuumos egység kiválasztásánál gondolni kell a munkadarab tárolási módjára. Termékskálánkon ugyanis megtalálható fix és billenő-fejes kialakítás is, a második variációnak rengeteg hasznos alkalmazási területe van.

Minden funkció a kezelőkarról vezérelhető!

A vákuumszivattyú védelme érdekében motorvédő főkapcsolót helyeztünk el a daruoszlopon kényelmes magasságban. Valamint a szivattyú elé egy levegőszűrőt iktattunk, hogy a hosszú élettartamot garantálni tudjuk. A lezuhanás ellen pedig egy visszacsapó szelep védi a dolgozót.

Alkalmazása: tulajdonképpen minden alapanyag, amelyet a táblafelosztó gépünkön fel lehet dolgozni: Bútorlap, műanyag vagy alumínium lemez, melyek tömege nem haladja meg a teherbírást.

A daruszerkezet és a vákuumos egység esetében is rugalmasan alkalmazkodunk az egyedi igényekhez. Ezzel kapcsolatban keressen minket kérdéseivel!

Rendelhető kiegészítők

Távoli indítás: A vákuumszivattyú közvetlenül a vezérlőkarról, távolról indítható. Ez az egyetlen gomb, akár 40% energiát is megtakaríthat.

Vákuumos emelő tartó konzol: Egyedi tartószerkezet, a berendezés biztonságos tárolására.

Vákuumszivattyú tartó konzol: Falra és oszlopra rögzíthető vákuumszivattyú.

 

Gépspecifikáció

A ETALON vákuumos emelő négyféle konstrukcióban érhető el. Az alábbi táblázatban a 4 konstrukció gépspecikációját tudja összehasonlítani.

 
90 kg – fix
90 kg – 90°
150 kg – fix
150 kg – 90°
Teherbírás (kg)90>90150150 (90)
Megfogó papucsok (db)4444
Emelési sebesség (m/perc)0 – 250 – 250 – 250 – 25
Tömlő átmérő (mm)200200250250
Vákuumszivattyú teljesítmény (kW)4444
Billenthető (+/-)++
Sűrített levegő szükséges – 6 barNemIgenNemIgen
Emelési magasság (mm)1550135015501350
Max. vákuumpapucs távolság (mm)1450 x 7501450 x 7501450 x 7501450 x 750
Állítható vákuumpapucs távolságIgenIgenIgenIgen
Max. működési sugár (mm)6000600060006000
Oszlop magasság (mm)3450345037503750

Referenciáink

Az Etalonnál kizárólag prémium műszaki tartalmú gépeket készítünk, melyek tervezéséhez alapul vesszük a szakemberek gépkezelői szempontjait, felhasználói igényeit, tapasztalatait. Nálunk nem a gép határozza meg a munkavégzést, hanem a szakember, aki dolgozik vele! Gépeink kezelését bárki képes gyorsan elsajátítani, hiszen egyszerű és egyértelmű eligazodni azokon, akár betanítás nélkül is. Ha mégis kérdése merülne fel, gyártóként közvetlen segítséget nyújtunk Önnek.

Ajánlatkérés

AJÁNLATKÉRÉSÉRE 1-3 MUNKANAPON BELÜL VÁLASZOLUNK!


  * Kötelező mező

  Kérdése van?

  KERESSEN MINKET BŐVEBB INFORMÁCIÓÉRT: 30 / 975 - 9716
  Visszahívást kérek
  Árajánlatot kérek
   
  Látogasson el bemutatótermünkbe!5520 Szeghalom, Érmelléki Ipari Park 1.
  <
  Európai Regionális Fejlesztési Alap