Etalon táblafelosztó gép

Az ETALON táblafelosztó gép minősége garantálja a tökéletes vágásminőséget és a maximális méretpontosságot. Tervezése során a megbízhatóság és tartósság mellett a legnagyobb hangsúlyt az üzemi használathoz igazodó praktikusságra fektettük. Végeredményként az ETALON HIGHLINE olyan termékként került a palettára, amely minden lapszabászat sarokköve lehet.

Etalon bemutató film

NÉZZE MEG GÉPÜNKET MŰKÖDÉS KÖZBEN

A gép tulajdonságai

Vázszerkezet

Az ETALON HIGHLINE táblafelosztó gép robosztus, masszív acélszerkezete és technikai megoldásai lehetővé teszik a precíz megmunkálást és méretpontos gyártást miközben a produktivitás messze meghaladja egy általános lapszabász gépek teljesítményét.

A váz kialakítása azonban nemcsak a precíz munkavégzésért felelős. A gyártás során felhasznált anyagok minősége, a gyártástechnológia és a körültekintő tervezés együttesen garantálják a kivételesen hosszú élettartam során végig megtartott pontosságot. Az ETALON technológiájának köszönhetően a valóban robusztus (könnyítések nélküli) gépváz ellenáll az acélszerkezetekre jellemző csavarodásnak, vetemedésnek. A megbízhatóság nyújtotta nyugalmon felül az utólagos kalibrációk, korrekciók sem hátráltatják a termelést.

Vezérlőpanel

Az ETALON HIGHLINE táblafelosztó gépet 22”-os érintőképernyős monitorral szereljük, mely meggyorsítja és megkönnyíti az adatbevitelt és a munkavégzést. A saját fejlesztésű vezérlőszoftver is érintőképernyős vezérlésre lett kifejlesztve, a nagy gomboknak köszönhetően kesztyűben is könnyedén vezérelhető a berendezés.

A mechanikus gombsoron többek között megtalálható a légpárnás asztal kapcsolója, a ciklusindítás és megállítás, valamint az adathordozó csatlakozó. A modern szoftvernek köszönhetően ezzel a néhány gombbal a program egyszerűen és tévedésmentesen kezelhető.

Szorítógerenda

A szorítógerenda a gép többi eleméhez hasonlóan masszív acélkonstrukció. Mozgatását pneumatikus munkahengerek végzik, ennek köszönhetően szorítóereje fokozatmentesen állítható a gép elején elhelyezett szabályzó segítségével. Érzékeny anyagok is tökéletes vágásminőséggel darabolhatóak.

A gerenda párhuzalom mozgását kétoldalt elhelyezett fogaskerék-fogasléc átvitel biztosítja. Így a szorítási erő a teljes vágási tartományban egyenletes, nincs ferde mozgás és vágásminőség romlás.

Az egység teljes hosszában elszívás működik, hogy a gép a lehető legkevesebb porkibocsátással dolgozzon. A megfogó csipeszek kimarásait is sűrű fésűvel takartuk.

Az okos gerenda a vágások között csak minimálisan nyit ki, ezzel nagyban gyorsítja a vágási folyamatot, energiát spórol és az elszívás is optimális a vágások között.

Fűrészkocsi

A táblafelosztó gép központi egysége a nagysebességű fűrészkocsi. Kialakítása az ETALON HIGHLINE esetében maximálisan a felhasználó termelési hatékonyságát hivatott szolgálni.

A precíziós megmunkálásokhoz kifejlesztett edzett, köszörült lineáris csapágyazás biztosítja a kocsi számára a tökéletes megvezetést és a rezonanciamentes működést, hogy minden munkadarab méretpontos legyen, nincs vágáshiba! A lineáris egységekre 5 év garanciát vállalunk. Már az alapkonstrukció vágófej-funkciói is a maximumra emelik a hatékonyságot.

A táblafelosztó érzékeli a felhelyezett tábla vagy rakat magasságát és a korongot az optimális kiállásra pozícionálja. Ez a tulajdonság azért nagyon fontos mert, ha a kiállás megfelelő, nő a korong stabilitása és kisebb a belépési szög, ami még szebb vágási éleket eredményez. Ez a megoldás 30%-al megnöveli a fűrészkorongok élettartamát és csökkenti a porkibocsájtást mindamellett, hogy értékes időt spórol a gép kezelője számára.

Az elővágó garantálja a tökéletes vágás minőséget, külön hajtása nagyobb teljesítményt és üzembiztonságot nyújt, bármikor kikapcsolható. A korongkiállás 0,02 milliméter pontossággal állítható a vágó- és elővágó korong esetében is.

A vágókocsi mozgatásáról nagy teljesítményű Siemens szervo hajtás gondoskodik, fogaskerék-fogasléchajtáson keresztül, így poros környezetben sem szükséges kenés.

A kocsi sebessége 1-120 m/perc sebességek között fokozatmentesen, szoftverből állítható. Továbbá a berendezés automatikusan visszaveszi a vágási sebességet a rakatvastagság függvényében, egy előre definiált függvény alapján. A vágáshossz is optimalizált, így a kocsi nem vág feleslegesen a levegőben, csak a vágandó anyag alatt mozog.

Csipeszsor

Az anyagspórolástól mentes csipeszsor vagy munkadarab mozgató szintén (árkategóriájában egyedülállóan) edzett lineáris csapágyakon mozog. Nincs kopás, nincs mérethiba. Behúzási sebessége 80 m/perc (kitolás, EU norma 25 m/perc). A gumibevonatos körmök az anyagot sérülés és csúszásmentesen fogják, egyszerűen állítható szorítóerővel.

A pozíció mérése dupla visszacsatolású, a Siemens szervóhajtás kiemelkedő méretbeállási pontosságú. Ezt a méretet ellenőrizzük egy mágneses útmérőszalag segítségével. Csak akkor történhet mega a vágás, ha a két méret egyezik. A garantált vágási pontossága gyakorlatban 0,1 mm.

Légpárnás asztal

A bútorlapok és egyéb feldolgozott táblák könnyű és gyors mozgatása a vízszintes táblafelosztó gép magas termelési volumenének és ergonómiájának szerves része. Az bútorlapok felhelyezését és a táblák felületének megóvását megkönnyítik az asztalok végén elhelyezett görgősorok és a lekerekített felületek. Az asztalokon való mozgatást pedig a légpárnás kialakítás teszi gyorssá és könnyűvé.

A munkadarab mozgatását megkönnyítő légpárnás asztalok egyszerűen mozgathatóak és rögzíthetőek az asztal előtt állva. A hosszú élettartamot a berendezés ezen eleménél is a lineáris csapágyak garantálják. Az első légpárnás asztal végén elhelyezett három vezérlőgomb (ciklus start, ciklus stop és vészstop) segítségével a táblafelosztó gép egyszerűen üzemeltethető, abban az esetben is, ha egész tábla van az asztalra helyezve.

Maradékkezelés

Egy jól működő lapszabászat elengedhetetlen eleme a megfelelő maradékanyag kezelés. Ennek érdekében az irodai szoftverben beállítható a hasznos maradék minimális mérete. Az ennél kisebb darabokat a szoftver hulladékként, a nagyobbakat maradékként kezeli. A maradékokat egy későbbi vágásnál a szoftver automatikusan felhasználja (amennyiben engedélyezve van), anélkül, hogy a programot kezelő szakembernek keresgetnie kellene a maradékok között. Beállítható, hogy elsősorban a maradékokat használja fel a szoftver, így az üzem területén folyamatosan felhasználva lesznek a maradékok.

A maradékanyag megkeresése az üzemen belül gyakran nehéz feladat. Azonban az ETALON HIGHLINE címkét nyomtat a maradék táblára is. A címke kialakítása olyan, hogy a maradékanyag élére ragasztva 3 oldalról is látszik a tábla típusa és mérete, megkönnyítve ezzel a keresés folyamatát. Majd felhasználás előtt a táblafelosztó gép jelzi, hogy melyik maradékot kell behelyezni.

Címkenyomtató

Az ETALON HIGHLINE Zebra márkájú címkenyomtatóval vásárolható. Amely, mint a gép egyéb eleme is a kategóriájában vezető minőséget képvisel.
A címkenyomtató címkeleválasztó funkciója nagyban megkönnyíti a kezelést. A címkét akkor adja ki a gép, amikor az adott darab vágása történik, így azonnal rá is ragasztható és nem keverhető össze más darabbal. Viszont addig nem adja ki a következő címkét, amíg az előzőt el nem távolította a gépkezelő a nyomtatóból.

A nyomtatás visszaszedhető címkére történik, választható méretben.
A nyomtatáshoz nincs szükség tintapatronra, ugyanis hőpapírra nyomtat, ebből adódóan karbantartásmentes. A címkén a legfontosabb mérettel és munkadarab adatokkal kapcsolatos információk mellett helyett kapott egy egyedi céglogó, amit a vásárló egyedi igényeire szabunk. Az élzárás megjelenítése grafikusan történik, így minimálisra csökkenthető a hibalehetőség az utómunkálatok során.

Vezérlőszoftver – PROCut 2.0

A PROCut egy saját fejlesztésű, magyar nyelvű, Windows alapú gépvezérlő szoftver, melyben az alábbi fő menüpontok találhatóak:

Kézi üzemmód: Olyan különleges műveletekre van lehetőség, mint például a hátulról méretre vágás vagy a nyitott csipesszel történő vágás.

Félautomata üzemmód: Az alapanyag gyors és egyszerű felcsíkozására való, egyszerre több méret és darabszám is megadható. Az alapanyag forgatásával késztermék is gyártható.

Automata üzemmód: Az irodai szoftverben optimalizált táblatervek futtathatóak. Teljesen automata módon, a berendezés grafikus utasításokat ad a gépkezelőnek, annak érdekében, hogy a végtermék gyorsan és hibamentesen legyártható legyen.

Nyomtatás: A címkenyomtató modullal a nyomtatás egyszerűen ki- és bekapcsolható, valamint a szerkesztő segítségével a címkén szereplő információk egyszerűen hozzáadhatóak vagy törölhetőek. A címkeméret is változtatható.

Diagnosztika: A táblafelosztó gép működését időszakosan akadályozó hibák megjelenítése, nagyban megkönnyíti a gyors diagnózis felállítását és segíti a megoldást. Hálózatra kötve távdiagnosztika is végezhető.

Gépkönyv: A gépkönyv egy kattintással megnyitható a vezérlőszoftverből.

Beállítások: Egyszerű, letisztult felület, ahol olyan beállítások érhetőek el, mint például az elővágó korong vagy az oldalszorító ki- és bekapcsolása és az előtolás százalékos mértékének beállítása. Ezek a beállítások a képernyőn található információs sávból is elérhetőek.

Optimalizálás: Kiegészítésként kérhető egy teljes értékű optimalizáló szoftver telepítése a táblafelosztó gépre.

Irodai optimalizáló szoftver

A modern lapszabászatok elengedhetetlen elme egy profi irodai optimalizáló szoftver, ezért az ETALON HIGHLINE mellé adunk egy irodai szoftvert is.

Egy jól beállított irodai szoftver szinte minden feladatot elvégez a kezelő helyett és mivel nem a táblafelosztó gépen kell optimalizálni, a gyártást sem hátráltatja. A megrendelőktől táblázatos formátumban bekért anyaglista egy kattintással betölthető a programba, majd a táblaterv optimalizálás után azonnal a táblafelosztó gépre küldhető és kezdődhet is a vágás. Természetesen a háttérben ennél sokkal több minden történik. A szoftver a legoptimálisabb kihozatalt választja ki (figyelembe véve azt is, hogy a gépen egyszerű legyen levágni), de ez a kezelő által módosítható is az egyéni igények szerint. A rendszer vizsgálja, hogy az adott munka összevonható-e más megrendeléssel és arra is törekszik, hogy több azonos táblaterv legyen, így egymásra helyezett táblákkal a gyártás is gyorsítható.

 

Gépspecifikáció

Az ETALON HIGHLINE táblafelosztó gép háromféle konstrukcióban érhető el. Az alábbi táblázatban a 3 konstrukció gépspecikációját tudja összehasonlítani.

Highline Compact
Highline
Highline Gigant
Fűrészlap kiállás (mm)6080120
Vágáshossz (mm)2900 / 32003 200 / 3 800 / 4 4004400 / 6000
Vágásszélesség (mm)2900 / 32003 200 / 3 800 / 4 4004400 / 6000
Elővágó motor teljesítmény (kW)1,51,52,2
Főmotor teljesítmény (kW)5,55,5 / 7,59,2 / 11
Motorfeszültség (V)3×400 (50Hz) 3×400 (50Hz) 3×400 (50Hz)
Főkorong átmérő (mm)300350430
Elővágó korong átmérő (mm)180180200
Vágási sebesség (m/perc)1-1201-1201-120
Vágókocsi visszafutási sebesség (m/perc)120120120
Max. munkadarab megfogó csipesz (db)8/99 / 10 / 1111 /13
Anyagbehúzás sebessége (m/perc)808080
Kitolási sebesség (m/perc) – CE norma252525
Felrakó asztal (db)33 / 44 / 6
Tömeg (kg)3000 – 36003300 – 44004 200 – 6500
 – VezérlőszoftverPROCut 2.0PROCut 2.0PROCut 2.0
Címkenyomtatóopcióadatsor, vonalkód, grafika, logóadatsor, vonalkód, grafika, logó

 

Gépméretek

Highline Compact
Highline
Highline Gigant
Korongkiállás60808080120120
Vágáshossz290032003800440044006000
Csipesz elmozdulás (standard)290032003800440044006000
A486051605760636065708170
B614064407040764077259325
C290032003800440044006000
D304533453946454646356235
E323535354135473547506350

 

Referenciáink

Az Etalonnál kizárólag prémium műszaki tartalmú gépeket készítünk, melyek tervezéséhez alapul vesszük a szakemberek gépkezelői szempontjait, felhasználói igényeit, tapasztalatait. Nálunk nem a gép határozza meg a munkavégzést, hanem a szakember, aki dolgozik vele! Gépeink kezelését bárki képes gyorsan elsajátítani, hiszen egyszerű és egyértelmű eligazodni azokon, akár betanítás nélkül is. Ha mégis kérdése merülne fel, gyártóként közvetlen segítséget nyújtunk Önnek.

Ügyfeleink véleménye

 • Több nagyon komoly gépet használunk a műhelyben, de ezt mutatom meg mindenkinek a legnagyobb büszkeséggel, hisz magyar!!! Több oldalon keresztül tudnék sztorizni nagy gyártókat forgalmazó kereskedő által nyújtott professzionális szerviz szolgáltatásáról!!!

  Vitek Róbert, Vit-Wood Kft., ügyvezető
 • Kiváló magyar termék, melyre jogosan lehet büszke az Etalon. Gyors, maximálisan pontos és nagyon megbízható, igazi felsőkategóriás gép. Bátran ajánlom bárkinek, nagyon jó választás és ami számunkra is nagyon fontos volt, hogy nagyon korrekt csapat áll a háttérben!

  Csillag Zoltán, Mega-Tolóajtó Kft., ügyvezető – tulajdonos

Ajánlatkérés

AJÁNLATKÉRÉSÉRE 1-3 MUNKANAPON BELÜL VÁLASZOLUNK!


  * Kötelező mező

  Kérdése van?

  KERESSEN MINKET BŐVEBB INFORMÁCIÓÉRT: 30 / 975 - 9716
  Visszahívást kérek
  Árajánlatot kérek
   
  Látogasson el bemutatótermünkbe!5520 Szeghalom, Érmelléki Ipari Park 1.
  <
  Európai Regionális Fejlesztési Alap