Etalon komplex rendszer

Mindig is az ügyfeleink és a gépeinken dolgozó szakemberek érdekeit tartottuk szem előtt. Ezért kialakítottunk egy olyan rendszert, ami megkönnyíti a vállalkozás életét. A rendszer központi eleme természetesen a CNC szorítógerendás táblafelosztó gép. Termékskálánkon többféle méretű gép is található.

A rendszerről

CNC táblafelosztó gép

A rendszer központi eleme természetesen a CNC szorítógerendás táblafelosztó gép. Termékskálánkon többféle méretű gép is található. Véleményünk szerint a legpraktikusabb az ETALON Highline 3800-80. A 3800 milliméteres vágásszélesség elegendő arra, hogy az első vágási sorozattal felcsíkozott szabvány méretű darabokat ne kelljen egymásra pakolni, hanem a gép bal oldalán a légpárnás asztalokon hagyható. Ezt követően a gép jobb oldalára, visszavágásra kényelmesen befordítható. Tehát a 3800 milliméteres vágási szélességre elsősorban nem azért van szükség, mert ekkora darabokat akarunk szabni, ami ezt indokolja, hanem azért, hogy az alapanyag feldolgozását megkönnyítsük és felgyorsítsuk. Erre a funkcióra külön programrészt is kialakítottunk az ETALON PROCut 2.0 vezérlőszoftverben.

Nem mellékes az sem, hogy így az alapanyagokat nem kell egymásra pakolni és félrehúzni, tehát nem sérül. Ebben az esetben a javasolt vágási mélység (csipeszsor elmozdulás) 3200 milliméter, hiszen az alapanyag mérete nem indokol nagyobb gépet és így a műhelyben is sok helyet megspórolhatunk. Az optimális korongkiállás egy lapszabászatban 80 mm, ezzel egyszerre 3 bútorlap is szabható, ami ideális egyedi és sorozatvágásra is. Itt nem csak arra kell gondolni, hogy egyszerre három táblát helyezünk be a gépbe, hanem arra is, hogy az egy táblán belüli azonos visszaforgatásokat egymásra tudjuk helyezni.

Optimalizáló szoftver

A rendszer elengedhetetlen része egy profi irodai optimalizáló szoftver is, amit az ETALON Highline 3800-80 géphez ajándékba adunk, ezzel is segítjük ügyfeleinket. Ugyanis egy irodai szoftver nélkül közvetlenül a berendezésen kellene a szabástervet bevinni és optimalizálni, ezzel értékes időt veszthetünk el és a gép nem tud szabni az optimalizálás alatt. Érdemes tehát az irodában legalább egy nappal előkészíteni a másnapi szabást és azt kikészíteni a géphez, hogy a gép ne álljon feleslegesen.

Lapszállító kocsi

A szabásra előkészített lapokat felhalmozhatjuk szín szerint sorba válogatva az ETALON saját gyártású lapszállító kocsijára. A könnyen mozgatható kocsi nagy előnye, hogy függőlegesen tárolható rajta 10 db tábla, ezzel sok helyet megspórolva a műhelybe.

Vákuumcsöves emelő

Ahhoz, hogy ez a rendszer ténylegesen egy emberes legyen, szükség van valamilyen felrakó készülékre is, amire tökéletes választás az ETALON vákuumcsöves emelő berendezése. Sok esetben a lapok kímélése is fontos szempont a választásnál, ugyanis az emelő segítségével nincs többé csúsztatás miatti karcolás az alapanyagon. Érdemes a 90 kg-os kivitelt és a billenthető változatot választani, így minden korlát megszűnik.

Porelszívó berendezés

A táblafelosztó további szerves része a porelszívó berendezés. A saját gyártású elszívónk kifejezetten a táblafelosztó géphez lett kialakítva és egyedülállóan, rendszerbe kötve, nem működik feleslegesen. Csak akkor üzemel, amikor ténylegesen szükség van rá, tehát csak vágások közben. Tehát amellett, hogy tisztán tarja a műhely levegőjét, ügyeltünk az energiatakarékosságra (és a kisebb zajszennyezésre is).

Ezt a komplex rendszert bátran ajánljuk ügyfeleinknek. Így a teljes szabási technológia egy gyártó kezében van. Jelenleg is több ügyfelünk van, aki elégedetten használja ezt a technológiát. Bízunk benne, hogy Önnek is hamarosan egy ETALON technológia díszíti műhelyét.

Referenciáink

Az Etalonnál kizárólag prémium műszaki tartalmú gépeket készítünk, melyek tervezéséhez alapul vesszük a szakemberek gépkezelői szempontjait, felhasználói igényeit, tapasztalatait. Nálunk nem a gép határozza meg a munkavégzést, hanem a szakember, aki dolgozik vele! Gépeink kezelését bárki képes gyorsan elsajátítani, hiszen egyszerű és egyértelmű eligazodni azokon, akár betanítás nélkül is. Ha mégis kérdése merülne fel, gyártóként közvetlen segítséget nyújtunk Önnek.

Ügyfeleink véleménye

 • Kiváló magyar termék, melyre jogosan lehet büszke az Etalon. Gyors, maximálisan pontos és nagyon megbízható, igazi felsőkategóriás gép. Bátran ajánlom bárkinek, nagyon jó választás és ami számunkra is nagyon fontos volt, hogy nagyon korrekt csapat áll a háttérben!

  Csillag Zoltán, Mega-Tolóajtó Kft., ügyvezető – tulajdonos

Ajánlatkérés

AJÁNLATKÉRÉSÉRE 1-3 MUNKANAPON BELÜL VÁLASZOLUNK!


  * Kötelező mező

  Kérdése van?

  KERESSEN MINKET BŐVEBB INFORMÁCIÓÉRT: 30 / 975 - 9716
  Visszahívást kérek
  Árajánlatot kérek
   
  Látogasson el bemutatótermünkbe!5520 Szeghalom, Érmelléki Ipari Park 1.
  <
  Európai Regionális Fejlesztési Alap