Etalon függőleges lapszabászgép

A függőleges lapszabászgép ideális választás olyan vállalkozások számára, ahol a termelékenység, a vágásminőség és a pontosság mellett fontos a helytakarékosság is. Tervezésekor a legfontosabb szempont a könnyű kezelhetőség és a karbantartásmentes használat, valamint a hosszú élettartam volt. Ezt mindet az is igazolja, hogy vannak olyan gépeink, amik több mint 20 éve dolgoznak meghibásodás nélkül.

Etalon bemutató film

NÉZZE MEG GÉPÜNKET MŰKÖDÉS KÖZBEN

A gép tulajdonságai

A függőleges lapszabászgép ideális választás olyan vállalkozások számára, ahol a termelékenység, a vágásminőség és a pontosság mellett fontos a helytakarékosság is. Tervezésekor a legfontosabb szempont a könnyű kezelhetőség és a karbantartásmentes használat, valamint a hosszú élettartam volt. Ezt mindet az is igazolja, hogy vannak olyan gépeink, amik több mint 20 éve dolgoznak meghibásodás nélkül.

Kiváló minőségben dolgozható fel faforgácslap, OSB és MDF lap, műanyag táblák, alu-kompozit, egyes építőipari alapanyagok, dekorációs termékek, lágy fém lemezek, és további táblásított alapanyagok.

Vázszerkezet

Az ETALON függőleges lapszabászgép döntött váza melegen hengerelt elemekből álló hegesztett robosztus acélszerkezet. Melyet saját CNC marógépünkön egy felfogásban munkálunk meg a lehető legnagyobb pontosság érdekében.

A hátfal elemek tömör kopásálló műanyagból készültek és bevágás elleni védelemmel lettek ellátva. A legömbölyített hátfal elemek védik a vágott anyagot mozgatás közben. Lehetőség van automatikusan elmozduló hátfallal megrendelni a gépet, ekkor vízszintes vágásoknál a hátfal egy működtető motor segítségével automatikusan kitér a korong elől.

Függőleges gerenda

A legnagyobb merevség és a deformálódás elkerülése érdekében a gerendát vastag hajlított lemezekből hegesztjük, és saját magunk forgácsoljuk. Mozgatása a vázszerkezetre rögzített edzett, csiszolt és kopásálló lineáris megvezetőn történik. Így a gép a hosszú élettartam alatt és nagy igénybevétel hatására sem veszít pontosságából.

A gerenda több könnyel leolvasható mérőléccel lett ellátva, így a vágókocsi alján és tetején is leolvasható az aktuális méret. A sorozatvágásokban pedig a speciális vágásismétlő gombok nyúlt segítséget, ennek segítségével pillanatok alatt beállhatunk egy korábban beállított értékre.

Vágókocsi

A vágókocsi alumínium öntvény, mely szintén edzett lineáris csapágyakon mozog. Nincs lötyögés, szorulás vagy kottyanás. Ebben annyira biztosak vagyunk, hogy a lineáris egységekre 7 év garanciát vállalunk.

A vágókocsi tömegét a könnyű mozgatás érdekében a gerendában elrejtett ellensúllyal egyensúlyoztuk ki. Az ergonomikus és stabil mozgatást a ki- és lehajtható kezelőrúd biztosítja, a magasban és a talajhoz közel is.

Az egységet a megmunkált anyagtól függően többféleképpen alakítjuk ki. Bútorlap szabása esetén előkarcoló egységgel látjuk el, de szükség esetén maróegységgel is fel tudjuk szerelni.

Görgősor és kihajtható segédasztal

Az anyagok könnyű mozgatása érdekében a gépváz alján duplán csapágyazott masszív görgősort helyezünk el. A sűrűn elhelyezett támasztógörgőknek köszönhetően a keskeny elemek sem billenek el mozgatás és vágás közben. Továbbá a kis darabok vágásának megkönnyítése érdekében gépeinket kihajtható segédasztallal szereljük fel kényelmes munkamagasságban.

Az Etalon lapszabászgépeket háromféle felszereltséggel kínáljuk, annak megfelelően, hogy hogyan, vagy mire szeretné az ügyfél használni.

 

Gépspecifikáció

A ETALON függőleges lapszabászgép háromféle konstrukcióban érhető el. Az alábbi táblázatban a 3 konstrukció gépspecikációját tudja összehasonlítani.

Basic
Comfort
Multi
Vágáshossz (mm)350045005300
Vágásmagasság (mm)210021002100
Vágásmélység (mm)555555
Tömeg (kg)650850950
Hossz (mm)430055006000
Magasság (mm)300030003000
Szélesség (mm)140014001400
Motorteljesítmény (kW)333
Motorfeszültség (V)3×4003×4003×400
Frekvencia (Hz)50 (opció:60)50 (opció:60)50 (opció:60)
Fűrészkorong átmérő (mm)250250250
Fűrészkorong illesztőfurat (mm)303030
Fűrészkorong fordulatszám (1/perc)5 400 (opció: fokozatmentes 0 – 5 400)5 400 (opció: fokozatmentes 0 – 5 400)5 400 (opció: fokozatmentes 0 – 5 400)

A kialakított konstrukción túl lehetőség van egyedi felszereltségű és vágáshosszal rendelkező lapszabászgép rendelésére (a vágáshossz akár 8200 mm is lehet). Egyedi lapszabászgépekről kérjen ajánlatot. »

 

Felszereltség

Az alábbi táblázatban az ETALON függőleges lapszabászgép háromféle konstrukciójának felszereltségét tudja összehasonlítani.

Basic
Comfort
Multi
Elmozduló hátfalManuálisManuálisAutomata
Kihajtható segédasztal mérőléccel és méretütközővel
Vízszintes vágásismétlő
Előkarcoló egység
Digitális útmérő vízszintes vágásokhoz
Digitális útmérő függőleges vágásokhoz
1 év teljeskörű garancia
7 év garancia a lineáris egységekre
Választható opciók

Porelszívó egység: A vágófejjel szinkronizált, automatikusan induló (központi elszívó rendszer hiányában kötelező) porelszívó egység megóvja a műhelyt a túlzott porkibocsátástól.

Alukompozit-maró egység: Alucobond, dibond, neobond, alucor és hasonló kompozit anyagok bemarása, nútolása.

Speciális 90°-os marószerszám: derékszögű hajításokhoz szükséges nútok marása.

Speciális 135°-os marószerszám: 45°-os hajtásokhoz szükséges nútok marása.

Vízszintes vágásismétlő: A függőleges gerendán elhelyezett, előre beállítható ütközők lehetővé teszik a gyakran használt méretek rögzítését.

Automatikusan elmozduló hátfal: Vízszintes vágások esetén a kopásálló hátfalbetétek megvágását automatikusan elkerüli a gép.

Digitális mérőrendszer (vízszintes és/vagy függőleges vágásokhoz): Még egyszerűbb és gyorsabb kezelhetőség, kevesebb hibalehetőség érdekében.

Fokozatmentesen állítható fűrészkorong fordulatszám: Érzékeny anyagok vágásakor a korong fordulatszáma 0 és 5 400 1/perc között fokozatmentesen állítható.

Előkarcoló egység: Laminált bútorlapok vágásakor elengedhetetlen tartozék.

Szögvágó adapter: Egyedi szögek vágásához szükséges felszerelhető adapter.

Referenciáink

Az Etalonnál kizárólag prémium műszaki tartalmú gépeket készítünk, melyek tervezéséhez alapul vesszük a szakemberek gépkezelői szempontjait, felhasználói igényeit, tapasztalatait. Nálunk nem a gép határozza meg a munkavégzést, hanem a szakember, aki dolgozik vele! Gépeink kezelését bárki képes gyorsan elsajátítani, hiszen egyszerű és egyértelmű eligazodni azokon, akár betanítás nélkül is. Ha mégis kérdése merülne fel, gyártóként közvetlen segítséget nyújtunk Önnek.

Ügyfeleink véleménye

 • Amit ők mondanak, az valójában úgy is van. A gépeik önmagukért beszélnek, jól átgondolt tervezés után olyan gépeket gyártanak, ami hosszútávon megbízható és strapabíró. Az idő is ezt igazolta, hiszen évek óta használom őket, azóta is 100%-osan elégedett vagyok velük.

  Balogh Ferenc, Egyéni vállalkozó

Ajánlatkérés

AJÁNLATKÉRÉSÉRE 1-3 MUNKANAPON BELÜL VÁLASZOLUNK!


  * Kötelező mező

  Kérdése van?

  KERESSEN MINKET BŐVEBB INFORMÁCIÓÉRT: 30 / 975 - 9716
  Visszahívást kérek
  Árajánlatot kérek
   
  Látogasson el bemutatótermünkbe!5520 Szeghalom, Érmelléki Ipari Park 1.
  <
  Európai Regionális Fejlesztési Alap