A piacon szereplő termékek - értelemszerűen az ETALON által gyártott lapszabászgépek esetén is, legyenek akár függőleges lapszabászgépek, akár vízszintes táblafelosztók - legjelentősebb felhasználója egyértelműen a faipar.

Azonban magán az iparágon belüli felhasználási terület sokkal szélesebb, mint azt elsőre gondolnánk, hiszen már az eszközöket használó vállalkozások is sokszínűek és tevékenységük is szerteágazó. Minden vállalkozás a számára kiaknázható piaci réseket igyekszik betölteni és a saját lehetőségeihez, közvetlen piaci környezetéhez képest fejleszteni.


 
 

A faipar sajátosságai

 • Nagyszámú faipari vállalkozás küzd a vásárlók figyelméért

 • Nagy szerszámgép-park szükséglet

 • Összetett munkafolyamatok

 • A multik miatt nyomott vásárlói árak

 • Alacsony árrés kontra magas fenntartási költségek

 • A nagy és nehéz munkadarabok, késztermékek miatt magas emberi munkaerő igény

 • A vásárlók számára alapelvárás a tökéletes minőség

 • A termelésből minden kiesett óra veszteségessé teheti a műszakot

 • Aki lemarad a fejlesztésben, az elsüllyed

Az iparág sokszínűsége miatt nincs két egyforma lapszabászat, teljesen megegyező bútorgyártó vagy épületasztalos vállalkozás, miközben a tevékenységi körök átnyúlnak egymásba és a felhasznált táblásított anyagok palettája messze túlmutat a laminált bútorlapok vágásán. A lapszabászgépekkel leggyakrabban vágott anyagok az mdf / hdf, tömör tömbösített fa, osb, bútorlap, furnér és a rétegelt lemezek széles palettája.

Figyelembe véve vállalkozások egyedi tevékenységeit és a feldolgozott anyagok sokszínűségét, szinte lehetetlen olyan lapszabászgépeket gyártani, amelyek minden vállalkozás igényét kielégítik. Fontos szempont továbbá, hogy eszköze ne tartalmazzon olyan funkciókat, amelyeket nem használ ki, hiszen ezek nemcsak feleslegesek, de szükségtelen többletköltséget jelentenek a gépbeszerzés során.

Az ETALON (észszerű, szükséges dolgokat igen, de feleslegeset nem tartalmazó) gyártáspolitikája biztosítja vásárlóit arról, hogy nem egy szériagyártású sablon modell kerül a műhelyükbe. A gyártás az ő igényeinek megfelelően kialakított és megrendelt függőleges lapszabászgép, vagy vízszintes táblafelosztó konstrukciója szerint történik.

Mivel az ETALON faipari gépek minden alkatrésze a gyárban készül saját eszközökkel és szakembereinkkel, nemcsak a pontos gyártási ütemet, az alkatrészek hibátlan minőségét és kimagasló ár érték arányt tudunk kínálni, hanem mindezt olyan gyors szállítási határidővel, amely a sorozat-gyártott tömeg termékek  esetén is kiválónak mondható a piacon.


Ha tudja melyik termék a legmegfelelőbb az ön számára, kérje ajánlatát a jobb oldali panel segítségével és munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot! >>>


Amennyiben többet szeretne megtudni az ETALON faipari lapszabászgépek egyedi jellemzőiről, kattintson az alábbi hivatkozások valamelyikére! 

A faipari gépek felhasználásának rendhagyó, azonban egyre elterjedtebb módja a táblásított műanyagok feldolgozása. Az ETALON külön termékvonalat alakított ki mind a függőleges lapszabászgépeinek, mind a  vízszintes táblafelosztóinak palettáján, hogy a vásárlók ezen külön igényekkel rendelkező rétegét maximálisan kiszolgálhassa.

A műanyagszármazékokat feldolgozó vállalkozások a legkülönfélébb célokra szabják méretre és munkálják meg a plexi, polikarbonát vagy egyéb tábláikat. Az elvárás azonban mindenhol magas, a lehető legtisztább vágási felületre és maximális pontosságra van szükség.


 

A műanyagipar sajátosságai

 • Nagyon különböző karakterisztikájú, táblaméretű és vastagságú anyagok

 • Sérülékeny felületek

 • Összetett, nagy pontosságot igénylő munkafolyamatok

 • A grafikai stúdiók magas minőségű nyomatainál a vágott felületeknek hibátlanul kell illeszkedniük

 • Az olvadékony anyagok beéghetnek, a ridegek pedig gyakran töredeznek

 • A tömörség miatt vékony táblák is komoly tömeggel rendelkeznek

 • Az anyagok flexibilisek, megmunkálás, mozgatás közben könnyen behajlanak

 • Az erős versenyben komoly előrelépést jelent, ha valaki költséghatékonyan tudja megemelni a termelési volument

Műanyag származékokat vágó-feldolgozó vásárlóink között találunk uszodatechnikával, nyílászárókkal, tetőszerkezetekkel, fényreklámmal, akvarisztikával, belső építészettel és kiállítás szervezéssel foglalkozó vállalkozásokat is, így érthető, hogy miért fontos az ügyfelek egyedi igényeihez való alkalmazkodás.

A műanyagok vágásának egyik legfontosabb eleme, hogy vágást a gyártó által megadott utasításnak megfelelő sebességgel és koronggal kell elvégezni. Ennél fogva elengedhetetlen, hogy a motor fordulatszáma és ezáltal a fűrészkorong sebessége fokozatmentesen állítható legyen. Ezáltal elkerüljük a megolvadást, vagy súlyosabb esetben a beégést.

Figyelembe véve vállalkozások egyedi tevékenységeit és a feldolgozott anyagok sokszínűségét, szinte lehetetlen olyan lapszabászgépeket gyártani, amelyek minden vállalkozás igényét kielégítik. Fontos szempont továbbá, hogy eszköze ne tartalmazzon olyan funkciókat, amelyeket nem használ ki, hiszen ezek nemcsak feleslegesek, de szükségtelen többletköltséget jelentenek a gépbeszerzés során.

Az ETALON (ésszerű, szükséges dolgokat igen, de feleslegeset nem tartalmazó) gyártáspolitikája biztosítja vásárlóit arról, hogy ne egy szériagyártású sablon modell kerül a műhelyükbe. A gyártás az ő igényeinek megfelelően kialakított és megrendelt függőleges lapszabászgép, vagy vízszintes táblafelosztó konstrukciója szerint történik.

Mivel az ETALON műanyagipari gépek minden alkatrésze a gyárban készül saját eszközökkel és szakembereinkkel, nemcsak a pontos gyártási ütemet, az alkatrészek hibátlan minőségét és kimagasló ár - érték arányt tudunk kínálni, hanem mindezt olyan gyors szállítási határidővel, amely a sorozat-gyártott tömeg termékek  esetén is kiválónak mondható a piacon.

Ha tudja melyik termék a legmegfelelőbb az ön számára, kérje ajánlatát a jobb oldali panel segítségével és munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot! >>>

Amennyiben többet szeretne megtudni az ETALON műanyagipari lapszabászgépek egyedi jellemzőiről, kattintson az alábbi hivatkozások valamelyikére! 

A fejlesztés, az innováció viszi előre vállalkozásainkat. Ha jön egy új, gyorsan fejlődő technológia, ami változást hoz a piacon, mindig a leggyorsabban reagálóké a versenyelőny.
Erre a versenyelőnyre tesznek szert azok a vállalkozások akik felkészülnek a kompozit anyagok bevezetésére a gyártásukban. Egyre több munkafelület burkolatát képezik a bútor és építőiparban, de jelen vannak a járműgyártástól a legkülönfélébb berendezések takarólemezeiig szinte mindenhol.


 

 

A kompozitok megmunkálása

 • Összetett, egyedi tulajdonságokkal rendelkező anyagok

 • Egyes vállalkozásoknál tized-milliméteres elvárt pontosság 

 • Nagy pontosságot igénylő, összetett munkafolyamatok

 • Különösen nagy odafigyelést igénylő nútolási, marási műveletek

 • Az olvadékony mag beéghet, az ellenálló fegyverzet pedig felszakadozhat, sorjásodhat.

 • A tömörség miatt vékony táblák is komoly tömeggel rendelkeznek

 • Az anyagok flexibilisek, megmunkálás mozgatás közben könnyen behajlanak

 • A táblák komoly tömege erős igénybevételnek teszi a ki a megmunkáló gépeket, melyet a gyengébb konstrukciók nem képesek hosszú távon elviselni 

A kompozit anyagok megmunkálására különleges figyelmet kell fordítani, hiszen egyszerre kell kezelni fémeket és műanyagokat egy vágás vagy marásműveleten belül.

A kompozit panelek használatának egyik nagy előnye a hajtások segítségével egy terítékből elkészíthető munkadarab, illetve a hajtás általi merevítés.

Ahhoz, hogy a hajlított él pontos legyen, fontos, hogy a kompozitok (leggyakrabban ACM, többek között Alucobond, Neobond, Neitabond, Reybond) marási folyamata több szempontból is tökéletes legyen:

 • Pontos méret, melyet a már hajtott anyagnak megfleelően határoznak meg
 • Pontos megvezetés, hogy a meghejtott él is tökéletes vonalú legyen
 • Pontos és egyenletes vágásmélység, ami nélkül maga a hajtás nem lehet megfelelő minőségű

A páncélzat többnyire jól tűri a megmunkálást, azonban alucobond vagy egyéb kompozit panel vágásánál újabb probléma jelentkezik. A műanyagréteg beégésmentes vágásához/marásához szükséges alacsony fordulatszámon csak különleges kiképzésű, nagyon éles maró szerszámmal lehet hibátlan felületet marni a jóval keményebb páncélzaton.

A kompozit anyagokat feldolgozó/megmunkáló vállalkozások a legkülönfélébb célokra szabják méretre és munkálják meg Alucobond, Dibond, Alucore, Durabond esetleg nem is alumínium fegyverzetű anyagaikat. Az elvárás azonban mindenhol magas, a lehető legtisztább vágási felületre és valóban hajszálpontos vágásra és marásra van szükség.

Figyelembe véve vállalkozások egyedi tevékenységeit és a feldolgozott anyagok sokszínűségét, szinte lehetetlen olyan lapszabászgépeket gyártani, amelyek minden vállalkozás igényét kielégítik. Éppen ezért az ETALON partnerei egyedi igényeinek kiszolgálását helyezi előtérbe. Fontos szempont továbbá, hogy eszköze ne tartalmazzon olyan funkciókat, amelyeket nem használ ki, hiszen ezek nemcsak feleslegesek, de szükségtelen többletköltséget jelentenek a gépbeszerzés során.

Az ETALON (észszerű, szükséges dolgokat igen, de feleslegeset nem tartalmazó) gyártáspolitikája biztosítja vásárlóit arról, hogy ne egy szériagyártású sablon modell kerül a műhelyükbe. A gyártás az ő igényeinek megfelelően kialakított és megrendelt függőleges lapszabászgép, vagy vízszintes táblafelosztó konstrukciója szerint történik.

Mivel az ETALON kompozit-ipari gépek minden alkatrésze a gyárban készül saját eszközökkel és szakembereinkkel, nemcsak a pontos gyártási ütemet, az alkatrészek hibátlan minőségét és kimagasló ár - érték arányt tudunk kínálni, hanem mindezt olyan gyors szállítási határidővel amely a sorozat-gyártott tömeg termékek  esetén is kiválónak mondható a piacon.


Ha tudja melyik termék a legmegfelelőbb az ön számára, kérje ajánlatát a jobb oldali panel segítségével és munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot! >>>


Amennyiben többet szeretne megtudni az ETALON kompozitok feldolgozására, megmunkálására szánt lapszabászgépeinek egyedi jellemzőiről, kattintson az alábbi hivatkozások valamelyikére! 

MINDENRE VAN MEGOLDÁSUNK